2019-10-12 16:54:39• hírek • Bede Emőke

Fontos fejlesztések kapujában a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház

A Szatmár Megyei Tanács szárnyai alatt üzemelő kórház három fontos osztálya is rehabilitáció előtt áll – osztotta meg a hírt nemrégiben Adrian Marc, az egészségügyi intézmény vezetője. 

„Az embereknek tudniuk kell, hogy ebben a kórházban értékes szakemberek dolgoznak, kik megérdemlik, hogy korszerű felszerelések és megfelelő infrastruktúra segítse munkájukat. Ebben az évben három fő célt tűztünk ki magunk elé, ugyanis hiába vannak kiváló orvosaink, hiába van meg a megfelelő eszközkészlet, ha az infrastruktúra még mindig az 1975-ös szinten áll” - világított rá Adrian Marc. Az intézményvezető elmondta, hogy az állapotfelmérés alapján három osztály szorul sürgősen korszerűsítésre: az urológiai, az intenzív terápiás, illetve a neurológiai osztály. Hozzátette: a korszerűsítésről szóló megvalósíthatósági tanulmányok már elkészültek, remélhetőleg még idén aláírásra kerülnek a szerződések is, a valódi munka pedig a jövő év elején startolhat el.


Az urológiai osztály rehabilitálásának költségeit kicsivel több mint 1,5 millió lejre becsülték a szakemberek, az intenzív osztály munkálataira pedig kb. 1,2 millió lejt kell majd fordítani. A legnagyobb kihívást a neurológiai osztály jelenti majd, melyre nem pusztán felújítás, hanem egy költözés is vár majd, ezen munkák összértéke 8,5 millió lej körül mozog - fejtette ki Adrian Marc.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: